Avsnitt 49, Verklighetsflykt

Lyssna på avsnitt 49

Devil may cry

I en tid av parlamentariskt kaos är det skönt att fly in i en annan värld.
Eskapism är temat för veckans avsnitt (som spelades in för ett par veckor sedan, men som av olika anledningar inte kunnat släppas förrän nu).

Avsnittet är redigerat av Anton Carlsson.

Comments

comments

3 thoughts on “Avsnitt 49, Verklighetsflykt

 1. Hörde er för fösta gången idag och imponerades av Henriks väldiga förmåga att strukturera drivande logik med hastighet. En frågeställning som legat latent men återföddes är följande:

  Med hur mycket skulle priset på basmatsindex stiga om en resursomallokering möjliggjorde produktion och transport av tillräckligt mycket mat för att utrota världssvälten, anta att man finansierar subventionen för de svältande med en dynamisk världsskatt?

  Ser vi världsskatten som procentuellt lika för alla människor med inkomst är då produktionsförlusten i typ den samma som om alla vinstdrivande företag istället skulle vara objekt för beskattningen, om inte så på grund av vilken komplexitet?

  Har ni läst någon respekterad hypotes?

 2. Fantastisk podcast!

  Blir inspirerad av Psykopatens handlingskraft och älskar att ni diskuterar saker på ett sobert och ogrumligt sätt. Synd att det är så långt mellan avsnitten bara. Hade ni satsat lite på detta kanske ni hade fått mer sponsorer, lyssnare etc.

  Tycker ni ska släppa partiprogrammen dock. Partipolitik är PR och per definition stentrist. Prata hellre realpolitik och teman som ni gjorde med privatekonomi och smärta.

  Ser fram emot nästa avsnitt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>